Smörgåstårta
Har under ganska många år gjort en väldigt enkel och god variant av smörgåstårta så tänkte bjuda på ett recept här. Enligt receptet så ska den vara varm men jag gör den alltid kall.
Ingredienser:
1 paket hönökaka (med 4a halvor)
2 paket tärnad bacon
1 stor purjolök eller 2 små
1 burk champinjoner
2 dl creme fraiche
Tomat och riven ost till garnering.
Stek bacon, purjolök och svamp. Blanda med creme fraiche och låt svalna i kylen.
Lägg sedan två halvor på en plåt, bred ut röran och lägg två halvor ovanpå.
Garnera med skivad tomat och riven ost. Servera med en god sallad.
Som sagt så är orginalreceptet att man ska ha två våningar, alltså 2 paket hönökaka samt att den ska gräddas i ugn på 200 grader i 10 min. Jag ska testa det en dag också, men den är god kall.